מרק עגבניות הודי
המרק הבא הוא בניחוח הודי, טעים מאד ועדין. אם בכל זאת תרצו לשלב בו אלמנטים מהמערב – שימו 1/4 כוס אורז שטוף והקפידו לבחוש במרק מדי פעם כדי שהאורז לא ישקע ויישרף.
חומרים:
- 2 ק"ג עגבניות מקולפות וחתוכות לחתיכות די גדולות
- 1 חופן כוסברה
- 3 כפות סוכר חום
- ¼ כפית פלפל שחור
- 20 תרמילי הל פתוחים
- 30 גרם חמאה
- 1 כפית מלח
- 2 כוסות (400 מ"ל) חלב
- 2 כוסות (400 מ"ל) מים
אופן הכנה:
- לקילוף העגבניות מרתיחים סיר עם מים. בינתיים חורצים בעגבניות חתך דק בצורת X. כאשר המים רותחים, מכבים את האש ושמים את העגבניות בסיר למשך כמה דקות בודדות. כאשר רואים שהקליפה נפרדת מהעגבנייה, ניתן להוציאן ולקלפן בקלות.
- שמים את העגבניות בבלנדר ומרסקים אותן.
- מעבירים את העגבניות לסיר דרך מסננת על מנת למנוע כניסה של גרעינים.
- מעמידים את הסיר עם העגבניות והמים על גבי להבה בינונית ומכסים במכסה. כאשר העגבניות מגיעות לרתיחה מוסיפים את החמאה, הפלפל השחור וההל ומבשלים במשך 45-50 דקות – ללא מכסה. אם רוצים שהמרק יהיה סמיך יותר, ניתן לבשלו 15-20 דקות נוספות.
- כעבור 45 דקות, מוסיפים את המלח, החלב הסוכר ו-⅔ מכמות הכוסברה, בוחשים ומבשלים עוד 20-25 דקות – ללא מכסה. חשוב לשים לב לא להוסיף את החלב בטרם עברו 45 דקות!
- כאשר המרק מוכן, מעבירים לקעריות הגשה ומוסיפים את מעט כוסברה שנותרה.
בישול רוחני:
כחלק מיחסי האהבה עם האל, אנו מבשלים לו בשמחה מאכלים ערבים. בזמן הבישול, איננו חושבים על ההנאה שלנו אלא על הנאתו של אלוהים. האל, בחסדו, שמח לקבל את מנחתנו, ומעניק למזון איכות אלוהית מיוחדת שניכרת בטעמו. בעולם היוגה, מזון כזה נקרא פְּרַסָאד – חסד.